Hopp til hovedinnholdet

mamma å pappa har alldri vært med oss

Jente 15 år
 

Spørsmål

hwi det har seg sånt at mamma å pappa har alldri vært med oss eller gjort npoe med oss dette er veldig tungt de har alldri hatt tid til oss eller gjort noe med oss jeg blir for lei å går til sentre med en venn av meg jeg gråter hver dag uten grunn dette har vært veldig tungt kune gjerne gitt flere detaljier men hater å skrive langt tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du ikke har det noe greit hjemme med foreldrene dine. Slik jeg forstår det du skriver så ignorerer (overser) foreldrene dine deg helt. Du blir ikke tatt med på noe morsomt og de har generelt liten tid til deg.

 

Slik du beskriver hjemmesituasjonen din så hørtes det veldig leit ut. Det er ikke slik at voksne bare kan sette barn til verden for deretter å overse dem slik de gjør med deg. Å være foreldre forplikter på mange områder. De skal følge barn opp på aktiviteter, foreldresamtaler på skolen, bursdager/selskaper og de skal gjøre det trivelig og trygt for dem i eget hjem også. Foreldre kan ikke bare velge bort å være sammen med barna sine, så jeg forstår godt at du er frustrert og lei deg.

 

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine direkte om disse tingene så burde du i hvert fall ta kontakt med andre voksne som kan hjelpe deg. Det er viktig at noen voksenpersoner kommer inn og snakker med foreldrene dine. Hvis du har en slektning, nabo eller kanskje en kontaktlærer/helsesøster på skolen som du har tillit til, burde du fortelle en av dem hvordan du har det. De kan muligens hjelpe deg videre i å få det bedre på hjemmebane. Hvis du ønsker å få litt mer råd og veiledning kan du gjerne ringe gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon