Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at min bror skal flytte ut.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg er en jente på 13 nettop begynt i 9 klasse og min bror går på en skole som er ved siden av min skole han går i videregående sammen med en veldig god veninne av meg. problemet mitt er at jeg byttet skolen min for og henge med hun veninna mi som jeg er veldig glad i jeg kan snakke med hun om alt og hun hører på meg og gir meg alltid gode råd og hun er den eneste som får meg til og bli glad og føle meg som meg, den jeg virkelig er å ikke den falsk meg som jeg er rundt mine andre venner.. og broren min hater min bestevenn han sier alltid at hun er en hore og at hun drikker, røyker og har ligget med alle å at jeg ikke får lov til og henge med hun, men jeg vet at hun ikke er sånn. for ikke så lenge siden så han meg med hun å da sa han at han kom til og slå meg hvis jeg gjorde det igjen.(altså hang med hun). jeg vet at han kommer til og slå meg for han har gjort det før og han kommer til og gjøre det igjen.. jeg vil ikke dra til politiet med dette for han har en del andre saker i politiet så hvis jeg kommer med denne saken kan det hende at de sender han til fengsel osv ellerno.. å for noen dager siden fant jeg marihuanaa i rommet hans det er ikke første gangen jeg gjør det .. han henger med mange kriminelle folk som får han til og alltid havne i bråk... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. har ingen å snakke med om dette..

Vårt svar:
Hei du jente 13år!

Det første som slår meg er hvor er dine foreldre opp i dette? Det er ikke din bror som har foreldreansvaret for deg det er det dine foreldre som har. Dette står i barneloven. Hvis broren din slår deg er det faktisk staffbart. Er han under 16 så er det barnevernet, er han over 16 så er han straffrettsansvarlig.

I og med at du ikke nevner dine foreldre med ett ord så tenker jeg at du bør vurdere å kontakte barnevernet angående hvordan du har det. Det er ikke så alvorlig som politiet. Det er lov til å ta kontakt med branevernet der du bor anonymt hvis du vil.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
moren min er hos oss men hun bryr seg ikke noe om det hun bare sier at han er eldre å at jeg bare burde høre på han. jeg hater han virkelig, og jeg har kontaktet barneværnet jeg har bodd på barnehjem og hos fosterforeldre men jeg trives ikke hos dem jeg vil heller være hos min mor men saken er at jeg vil ikke ha min bror hos oss lenger. han er så voldelig og han er blitt kriminell og alt.. og jeg vet hva svaret mitt blir om jeg ringer til barneværnet.. men er det ingen muligheter for å få han ut av huset han er jo over 18 ... men uansett tusen takk for at dere hjelper de unge så mye som dere gjør <33 nesten alt jeg vet om lover og ting kommer faktisk fra dere <3

SVAR

Besvart 09.09.2008 22:56:44
account_circle