Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig for meg å bo i fosterhjem?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg trives ikke hjemme. Det er ikke akkurat vold, liksom at moren min slår meg og sånt. Det er mer at hun kontrollerer meg og måten jeg tenker på. Hun får meg til å føle at alt jeg gjør er galt. Hun røyker også. Mange ganger til dagen.. Hun sier hvem jeg får lov til å være med og ikke.. Men hun har mer innflytelse på meg enn vennene mine. Stefaren min tar av og til på meg på måter jeg ikke liker.. Jeg gjør det meste husarbeidet hjemme, på grunn av at mamma har vondt i ryggen og foten. Jeg lager mat, vasker klær, passer broren min, rydder og så må jeg jo gjøre lekser og ha tid til meg selv. Jeg sitter som regel på rommet alene, for jeg har ikke noe spesielt forhold til mamma. Pappa døde da jeg var 8. Jeg vil ikke snakke med mamma om det. Jeg vil ikke en gang prøve å fikse opp i noe av dette. Jeg vil bo i ett fosterhjem eller noe. Samma det, jeg vil bare ikke bo hjemme.. Men er det mulig? Skal jeg da ta med alt jeg har? Hvor lenge skal jeg bo der? Kan du/dere bare si litt om fosterhjem?

SVAR

Besvart 09.01.2017 22:14:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
account_circle