Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at foreldreretten min skal gå til min storesøster i 1,5 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg mener at min mor ikke kan ta de rette beslutningene for meg, og jeg vil at foreldreretten min skal gå til min storesøster i 1,5 år, helt til jeg er 18. Pappa bor i utlandet med den andre familien og er ikke helt i livet mitt lenger. Mamma og pappa har fortsatt delt omsorgsansvar over meg, noe som mamma ikke ville når jeg ble født. Hun mente pappa ikke kunne ta vare på meg, men jeg mener ingen av dem kan det. Jeg trenger underskrifter på pass, skole og andre viktige papirer som begge av foreldrene mine blånekter å skrive under på. Jeg kan ikke dra på ferie, eller på besøk til pappa uten pass. Vet ikke om han ikke vil se meg eller ikke, han vil ikke si grunnen til at han nekter. Jeg får mat, tak over hodet og alt det der, så barnevernet er ikke helt retningen å gå. Jeg er villig til å gjøre alt for et bedre liv, jeg har jobb og har råd til å leie advokat for å hjelpe meg. Mitt spørsmål er om det er mulig? Hva slags valg har jeg å velge mellom? Kan du si litt mer dette?

SVAR

Besvart 31.01.2017 12:04:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle