Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir så lei meg når folk ikke ser at jeg er norsk. Hvorfor det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 20 år. Jeg er adoptert fra Kina og ble hentet da jeg var rundt 7 mnd gammel. Husker ingenting og vi vet lite om adopsjonen min. Jeg har to fantastiske foreldre og en lillesøster. Har aldri tenkt noe på at jeg er adoptert. Ser på mamma og pappa som mine foreldre og lillesøster som min søster. Føler meg helt norsk. Med årene har folk jeg har blitt kjent med kalt meg for "asiater" eller "Asian". Hver gang det har kommet opp eller noe knyttet til Kina/Asia så blir jeg skikkelig ukomfortabel. Jeg føler ingen bitterhet eller tilknyting til mine røtter. Jeg føler meg helt norsk. Hvorfor ser ikke ukjente folk på meg som norsk. Jeg blir så lei meg når folk ser på meg som en utlending eller snakker ned på meg som om jeg ikke forstår. Nå har jeg en fantastisk kjæreste og jeg har det så bra. Jeg blir bare så lei meg når jeg får slengt "asiatiske tilknytninger" til meg. Hvorfor blir jeg så lei meg? Dette har aldri plaget meg før nå...

SVAR

Besvart 09.02.2017 11:16:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle