Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert. Har jeg rett til informasjon om biologiske foreldre før jeg er 18?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en 16 år gammel jente som ble adoptert når jeg var 2 år gammel fra Filipinnene. Jeg har levd et helt "vanlig liv" sammen med (adoptiv) foreldrene mine og (adoptiv) broren min. Spørsmålet om hvem som er mine biologiske foreldrene har gått litt i perioder for meg. Jeg går liksom ikke rundt hver eneste dag og tenker konstant på dette spørsmålet, men jeg har begynt og bli litt lei av å "ha det i bakhode" hele tiden. Jeg er ikke redd for å snakke med mine (adoptiv) foreldrene mine om dette temaet. Jeg har spurt dem noen få ganger og fått det samme svaret: "vi er åpen for å snakke om dette temaet når jeg blir 18 år gammel". Jeg vet at jeg har rett om informasjon om dette når jeg blir 18 år gammel, men jeg er så lei av å vente og alltid ha det spørsmålet i bakhodet. Så jeg lurer på: HAR JEG VIRKELIG IKKE RETT TIL NOE SOM HELST INFORMASJON før jeg blir 18 år gammel??

SVAR

Besvart 11.05.2017 11:19:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

 

Les mer
attach_file

Utenlandsadopsjon

For å kunne adoptere et barn fra utlandet, må man være godkjent som adoptivsøker av norske myndigheter. Det er et viktig prinsipp at ingen skal tjene på å selge barn, og det skal være fokus på barnets beste.

 

Les mer
account_circle