Hopp til hovedinnholdet

Er adoptert, men har ofte følt meg litt ensom, misforstått og annerledes.Jeg har lenge hatt det vanskelig med spørsmål som identitet, tilhørighet, og knytte nære relasjoner, og vil også gjerne finne ut mer av min kinesiske forhistorie. Har dere råd om hva jeg kan gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er adoptert fra Kina, mine foreldre hentet meg da jeg var 1 år og jeg vet ingenting om livet mitt før det. Vi har hatt mye problemer innad i familien, vi er veldig forskjellige og vi sliter med kommunikasjon og forståelse. Jeg har en sykdom som ikke sees utenpå, så det er svært få utenfor familien som vet det, men det har også gitt oss en del utfordringer. Jeg har alltid vært glad i skole, får veldig bra karakterer, og har ingen problemer med noen skolefag. Jeg har aldri blitt direkte mobbet eller utestengt, men ofte følt meg litt ensom, misforstått og annerledes. Jeg har mange og gode venner, men har problemer med å stole på og betro meg til andre. Jeg har også vært gjennom en rar og vanskelig avstandsforelskelse som nå har vart i over 6 år, som jeg aldri har snakket med noen om. Jeg har lenge hatt det vanskelig med spørsmål som identitet og tilhørighet, og knytte nære relasjoner, og vil også gjerne finne ut mer av min kinesiske forhistorie. Har dere råd om hva jeg kan gjøre?

SVAR

Besvart 18.10.2017 18:23:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
account_circle