Hopp til hovedinnholdet

Hun er adoptert fra Kina og ønsker å vite mer om sin bakgrunn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er adoptert fra Kina, mine foreldre hentet meg da jeg var 1 år gammel og jeg vet ingenting om livet mitt før det. Jeg har aldri hatt noen problemer selv med å være utenlandsadoptert, jeg har alltid vært veldig forelsket i Kina, lest veldig mange bøker om landet, og skulle svært gjerne visst mer om min kinesiske forhistorie. Jeg vet at mange barn, spesielt jenter, fra Kina, ble adoptert bort pga. en streng ettbarnspolitikk og tusenårige tradisjoner med guttefavorisering i det kinesiske samfunnet, som gjorde det umulig for fattige kinesere å få jenter. Fordi jeg ble levert anonymt på et barnehjem, finnes det heller ingen troverdige kilder eller dokumenter jeg kan oppsøke for å få vite mer om min bakgrunn. Jeg vet at når jeg fyller 18 år har jeg rett til å få vite mer om min forhistorie, men foreldrene mine sier at jeg dessverre ikke kan regne med å finne ut så mye mer enn jeg allerede vet... Har dere noen råd om hva jeg kan gjøre - eller hvem jeg kan oppsøke, for å finne ut mer?

SVAR

Besvart 21.10.2017 17:44:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

 

Les mer
attach_file

Utenlandsadopsjon

For å kunne adoptere et barn fra utlandet, må man være godkjent som adoptivsøker av norske myndigheter. Det er et viktig prinsipp at ingen skal tjene på å selge barn, og det skal være fokus på barnets beste.

 

Les mer
account_circle