Hopp til hovedinnholdet

Eer adoptert og bor i Norge idag. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år og er adoptert fra Kina og bor i Norge idag. Adopsjon er et sårt punkt for meg, jeg har en søster som er 7 år og hun er i fasen der hun finner ut ting. Hun sier stadig vekk at vi ikke er hennes ekte familie. Dette er et sårt punk. Venner spør ofte om den biologiske familien min i Kina og jeg aner ikke hva jeg skal svare. Jeg ligger ofte å tenker på alle disse spm og hvem som er de biologiske foreldrene og hvorfor de dro fra meg. Har dere noen råd? Jeg trenger råd om hvordan man skal takke vanskelige situasjoner lignende som det.

SVAR

Besvart 15.03.2018 19:20:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Såret av kommentarer?

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis kommentarene er rettet mot deg?

 

Les mer
attach_file

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
account_circle