Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å adoptere når jeg blir voksen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.Jeg ønsker å adoptere når jeg blir voksen fordi jeg mest sannsynlig ikke kan få barn selv pga mye endometriose (har hatt operasjoner for å hjelpe med å få dette bort men det kommer tilbake hele tiden sier legen). Dette står i journalen min hos min lege. Jeg har også gått til psykolog for dette fordi jeg var veldig lei meg fordi jeg ikke kan få barn på naturlig vis. Jeg lurer på om de som evt skal godkjenne meg for adopsjon får innsyn i helsejournaler og om de får automatisk adgang til mine journaler hos både lege og psykolog. Jeg ønsker ikke at de skal vite at jeg bærer sorg over å ikke kunne få eget barn og jeg ønsker å holde dette privat. Å bli mor er mitt aller største ønske, så jeg bryr meg egentlig ikke hvor barn kommer fra så lenge jeg får bli mor. Jeg håper derfor jeg blir godkjent men hvis de som skal godkjenne har innsyn i journalene mine kan det hende de ikke godkjenner når jeg blir eldre siden jeg var langt nede. Får de som skal godkjenne automatisk tilgang til alt info?

SVAR

Besvart 29.08.2018 15:33:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er adopsjon?

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle