Hopp til hovedinnholdet

Er adoptert.Hvordan kan jeg sjekke opphav/gener, kan jeg gjøre det i Norge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er adoptert fra Kina, men utseende mitt tilsvarer ikke det. Jeg ser veldig annerledes ut enn alle andre som er fra Kina, og både min lege, mor, far og folk som møter meg klarer ikke å skjønne at jeg opprinnelig er kinesisk. Jeg ønsker å ta en gen-test på myheritage, men jeg er usikker. Hva er konsekvensene? Man hører så mye rart om det med at det er farlig å sende DNA-et til et selskap i USA. Er det andre måter man kan sjekke sitt DNA uten å sende det til USA, men å kunne gjøre det i Norge?

SVAR

Besvart 13.02.2020 00:04:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle