Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt et tungt år og jeg orker snart ikke mer. Føler press overalt..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har hatt et tungt år. Jeg mista alle vennene mine hjemme og bestevennen min på skolen flyttet til Island og jeg byttet håndballklubb, så føler at jeg mista alle vennene mine på alle fronter. Jeg har følt meg veldig alene dette året og ikke hatt noen å snakke med. Broren min er i prosessen med å få en ADHD diagnose så det har vært lite rom hjemme til å snakke med foreldrene mine. Jeg har tidligere hatt perioder hvor jeg blir veldig deppa og lei meg og lei alt og alle og har da kuttet meg selv. De siste månedene har det økt og jeg har tenkt veldig mye på å ta selvmord i det siste. Det har vært null folk som jeg har følt faktisk bryr seg om meg og jeg har vært veldig stresset på grunn av skolen. Jeg er adoptert og har i det siste tenkt veldig mye på det Og har alltid følt et press på å gjøre det bra i livet for å bevise at jeg har fortjent å komme til et bedre sted. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få snakket med noen og er redd for å snakke med mamma fordi hun kan fort minimalisere

SVAR

Besvart 21.04.2020 11:19:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
account_circle