Hopp til hovedinnholdet

Problemene hjemme sliter på meg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 16 år, som flyttet til Norge for ca 6 år siden. Jeg vet ikke om jeg kan kalle dette for store problemer hjemme, men det sliter meg i alle fall ut. Ofte får jeg kjeft eller blir skjelt ut uten noe skikkelig grunn. Ok, kanskje jeg hver stemmen av og til men det er vel vanlig å bli litt sint når man ikke forstår hva man har gjort gale? Når man spør, får man som svar. det burde du vite selv! Eller så får jeg ikke svar en gang. Jeg bor på landet, og det er vanskelig å komme seg vekk hjemmefra. Må liksom kjøre med Scooteren eller bli kjørt. Jeg pleier å være med kjæresten min i helgene, men ikke alltid. I dag ble det en diskusjon mellom meg og pappa. Han skulle ha det til at jeg ikke gjør annet enn å sitte foran pc'en. Og jeg vet selv at jeg sitter mye mindre foran den enn mange andre. Etter hvert klaget han på at jeg bare sitter inne og ikke hjelper til. Han merker jo ikke hva jeg gjør en gang. Mamma sier jeg er flink til å se ting selv. Når jeg er en del hjemme er jeg visst for mye hjemme. Er jeg vekke en dag i ukedagene, sier han:" nå kan du vel være hjemme"... hvis jeg spør om å gå ut i helgene. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre. Jeg føler jeg har et stort press på meg. Det er jo vanlig at ungdommen vil være med vennene sine, når de endelig er ferdig med skole stresset? Hva skal jeg gjøre ? Jeg har prøvd å snakke med han. Men han forstår meg ikke... Av og til får jeg lyst til å bare stikke av, når han plutselig sier at jeg bare tenker på meg selv og ikke er verdt ditten og datten. At jeg burde tenke over hva jeg driver med... Jeg er en skikkelig omtenksom og hjelpsom person. Hilsen fortvilet / forvirret jente... Vær så snill å svar så fort som mulig.

SVAR

Besvart 14.06.2013 17:34:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle