Hopp til hovedinnholdet

Faren min og moren min har hatt mange problemer mellom seg tidligere. De har vurdert å skille seg, men det gjorde de ikke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.
Jeg er en jente på 17 år og jeg fyller snart 18. Jeg bor sammen med min mor, far og min bror. Faren min og moren min har hatt mange problemer mellom seg tidligere. De har vurdert å skille seg, men det gjorde de ikke. Mamma ville tenke på barnas beste mente hun. Situvasjonen hjemme nå er ikke særlig bra. Mamma og pappa kragler stadig og det går ikke 2 minutter hjemme før de begynner å skrike til hverandre. De ser ikke på dette her som et problem, men jeg vet godt at det ikke er sunt for både dem og meg. Jeg klarer ikke å konsentrere meg mye lenger og karakterene mine på skolen går ikke akkurat oppover. Jeg har selvfølgelig prøvd å snakke med moren min et par ganger angående dette og at de må skjerpe seg. Men jeg tror ikke foreldrene mine forstår hvordan det er for meg. Jeg har begynt å kun oppholde meg i mitt eget rom for å holde meg vekk fra dem.

Hovedproblemet mitt er egentlig noe annet for tiden. Altså storebroren min på 20 år. I de siste årene har jeg merket en stor endring på hvordan han er og oppfører seg. Han har ikke noe respekt for foreldrene våre og heller ikke for meg. Han banner og skriker og skal alltid ha ting på sin måte. Får han ikke det han ber om blir det bare masse bråk. Han er den mest urespektable personen ovenfor oss hjemme som det går ann å bli. Og det er her jeg kommer inn. Han er FOR overbeskyttende! Hver gang jeg er litt ute med mine venner, skal han ha full informasjon om hvor jeg har vært og når jeg gikk ut døra og når jeg kommer hjem. Både jeg og broren min er født i Norge, men mamma og pappa er fra et annet land. For tiden så er det sånn at han går rundt og truer gutter jeg kjenner om å holde seg unna meg, han truer meg og alle. Han vil ikke at jeg skal være med noen gutter eller ha kontakt. Han har venner som overvåker meg og forteller han om de ser meg hilse eller være med andre gutter. Dette her begynner å bli et stort problem for meg nå! Jeg holder rett og slett ikke ut. For noen dager siden fikk han høre noen rykter om at jeg er sammen me en gutt, og da klikket det helt for han. Han banner og skriker til foreldrene våre og ber dem om å passe på meg bedre og i tillegg vil han styre hele livet mitt. Det eneste han gjør for tiden er å prøve å finne ut av hvem han gutten er slik at han kan få denne gutten til å holde seg unna meg. Og jeg vet det ikke kan bli særlig pent. Han går rundt og rett og slett truer folk for at han skal vite hvem denne gutten er.

Jeg har flere ganger tenkt på å flytte ut og bare komme meg vekk fra familien. Men jeg vet det ikke blir lett. Jeg studerer og kan ikke meg av meg selv helt på egen hånd. Og i tillegg er det ikke bra i min kultur å flytte alene fra familien om man ikke er gift. Tanker på å ta selvmord er alltid i hodet mitt, og jeg er redd for at det skal gå så langt at jeg ikke gidder å leve lenger.

Det er veldig vanskelig for meg å beskrive hvordan jeg har det. Og hva som skjer i huset. Mn jeg håper dere hverfall har fått et inntrykk av hvordan jeg har det og kan hjelpe meg.

Hislen en jente som virkelig trenger noen gode råd.

SVAR

Besvart 07.07.2008 21:34:09
account_circle