Hopp til hovedinnholdet

Broren min er deprimert og har sosial angst og selvmordstanker. Hva gjør vi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Problemet gjelder ikke meg.Storebroren(21)min bor hjemme her.Hele barndommen har han vært sjenert,men han hadde venner.Etterhvert gikk tiden,& han begynte å trekke seg vekk fra dem og familien vår m.o.m.Mine foreldre prøvde alt de kunne for å få han til å sosialisere seg,men han ville bare ikke.Jeg tror det er fordi han har SosialAngst.Barndomsvennene hans småertet,&han tok det veldig til seg,selv om det var tull.Han har vært ute i arbeid i over 2 år,men hver dag så kommer han hjem med hengende hode.Vi prøver å snakke til han&oppmuntre han så mye vi klarer,men det funker bare ikke.Han er deprimert&jeg er familiemedlemmet som får med meg mest.Han snakker hele tiden til seg selv,når han tror han er alene.Jeg hører han ofte&begynner å grine over kor trist det er.Han snakker om kor mye han hater seg selv,hater verden&ikke minst kor mye han vil drepe seg selv.Han sluttet òg å spise!Han Er Skikkelig Spinkel&Bleik,Men Han vil IKKE Ha Hjelp!Vi Kan Ikke Tvinge Han Til Noe PGA han er myndig!SOS!

SVAR

Besvart 08.06.2014 22:59:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle