Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg forfalske vitnemålet mitt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er snart ferdig på VGS og er livredd. Ikke livredd for framtiden, men for min egen mor. Hun er ikke etnisk norsk (er selv født og oppvokst i Norge) og er veldig streng når det kommer til vitnemålet mitt. Jeg går på den "vanskeligste" VG skolen i Oslo (betraktet som) og får ikke alltid toppkarakterer. Snart er det vitnemålutdeling og jeg er livredd. Livredd for at min mor skal få se karakterene mine. Jeg har løyet et par ganger om karakterene mine fordi jeg vil unngå å bli slått og skreket fæle ting til (opplevd hver gang). Jeg har vært livredd under hele oppveksten. Min mor har betalt masse for privattimer, og forventer at jeg skal få en 5 på vitnemål. Jeg tør ikke fortelle moren min at jeg har fått 4 fordi jeg er livredd. Min mor har "tvunget" meg til å ta vanskelige fag som jeg misliker. Jeg tør virkelig ikke fortelle min mor hva karakterene mine er og aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer å ikke møte opp til vitnemålutdelingen og gi moren min et falskt vitnemål.

SVAR

Besvart 08.06.2014 21:41:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle