Hopp til hovedinnholdet

Problemet er faren min. Han behandler meg og mamma dårlig, lyver og kaller oss stygge ting.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan jeg ha rett på bostipend? Jeg vet ikke om hjemmesituasjonen min er vanskelig nok til at jeg kan få bostipend. Problemet er faren min. Han behandler meg og mamma dårlig, lyver og kaller oss stygge ting. Alltid er det vi som har gjort noe galt, aldri ham. Jeg og lillesøsteren min blir behandlet helt forskjellig. Hun får alt hun peker på og han er alltid blid mot henne. Han hilser ikke engang på meg når vi ikke krangler. Pappa er aggressiv og eksplosiv, og man vet aldri helt hvor man har ham. Mange ganger har både jeg og mamma vært redde for at han skal slå, og jeg er alltid nervøs når han er hjemme. Han pleier å sjekke internettloggen vår og gå gjennom tingene mine, og jeg føler meg overvåket. Til enhver tid skal han vite hvor både jeg og mamma befinner oss, og hun har blitt nektet å møte venninner han ikke liker. Jeg har lest artikler om hvordan man kan kjenne igjen en psykopat, og hver gang er det som å lese en beskrivelse av ham. Vet ikke om jeg klarer å bo her lenger.

SVAR

Besvart 02.08.2014 12:33:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle