Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når mamma ikke vil innrømme at hun er syk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har ei mor som ikke vil innrømme at hun har pengeproblemer og er syk pga det. Det sliter veldig på meg, har deprasjoner og slite med angst. Hun forteller mye om at hun ikke klarer mer lengre, og at vi har vært stygge mot henne som har tatt det opp med familien om at hun trenger hjelp. Daglig kan hun snakke sjøl om hvordan hun har, men klarer ikke å forstå hvordan eg har det oppi det hele. Vet ikke lengre hva jeg skal gjøre, og klarer heller ikke å konsentrere meg når det kommer til skolen. Hva skal jeg gjøre i en sånn situasjon, og hvordan kan vi skaffe hjelp til mamma og at hun kan forstå at hun faktisk er syk? dette har pågått i maaange år, det er snakk om 10 år og kanskje mer.

SVAR

Besvart 30.09.2014 20:53:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle