Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil hoppe over alt som kalles jul.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sitter på skolen nå og skal skrive en side om hva julen betyr for meg. Den skal leveres på fredag, men jeg aner virkelig ikke hva jeg skal skrive. Julen for meg betyr bare bråk hjemme, pappa som får i seg for mye alkohol, smerte og mye annet styr. Jeg hater sånne skoleoppgaver, for det er nesten forventet at vi skal skrive om den perfekte julen. Men sannheten er at jeg gruer meg skikkelig. Jeg ser ikke fram til 14 dager med fri, 14 dager hvor andre poster bilder av julehyggen med familien og jeg sitter alene på rommet. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil hoppe over alt som kalles jul, jeg liker det ikke. Hva kan jeg gjøre for å takle det bedre? Hver jul går jeg bare inn i min egen lille verden, men i år er alt så mye verre. Jeg klarer ikke mer. Så kommer denne skoleoppgaven som bare bekrefter alt, i hvert fall når jeg må lyve om hva julen betyr. Jul betyr juling. Jul betyr tårer. Jul betyr frykt. Jul er ikke noe for meg.

SVAR

Besvart 01.12.2014 19:57:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
account_circle