Hopp til hovedinnholdet

Faren min nekter meg å treffe kjæresten min som er 10 år elder enn meg. Føler ikke at faren min vil høre på det jeg har å si. Hva skal jeg gjøre? Hvor mye har min mening å si?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg vil starte med å fortelle at jeg har funnet meg en gutt som er 10år eldre enn meg. Vi møttes gjennom en jobb i praksis. Jeg føler at vi to har veldig god kjemi og vi elsker hverandre. Den store aldersforskjellen tenkte jeg mye på starten, men nå føler jeg ikke at den har noe å si. Vi har mange like interesser, samme humor og han får fram det beste i meg. Saken er slik at jeg hadde praksis i en periode der vi møttes via denne jobben. Nå er dette 2 måneder siden og vi har holdt kontakt gjennom videochatting og mobil. Jeg skal også snart tilbake i praksis der igjen. Situasjonen er slik nå: Jeg har fortalt de nærmeste vennene mine og moren min som jeg har et godt forhold til. Disse tok det veldig greit og føler at jeg blir støttet av dem. Men da jeg fortalte faren min det så tok han dette veldig ille. Han nekter meg rett og slett og treffe ham. Føler ikke at faren min vil høre på det jeg har å si. Hva skal jeg gjøre? Hvor mye har min mening å si?Jeg føler meg overbeskyttet.

SVAR

Besvart 09.02.2015 23:36:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Når er du gammel nok?

Lurer du på når du kan ta båtførerprøven eller hvor gammel du må være for å jobbe? Her finner du en oversikt over viktige aldergrenser for når du er gammel nok.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
account_circle