Hopp til hovedinnholdet

Har ei venninne som ikke har det bra, trenger tips om hva som kan hjelpe henne.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en gutt på 15 år som har ei vennine som desverre ikke har det bra hjemme i det hele tatt. Hun har foreldre som ber henne kutte seg... Faren slår henne hver dag. Jeg har nylig fått vite dette, som den første ut av de vennene hun har som verken skader seg selv, er med på cosplay eller har en annen seksuell legning. Med dette kommer et ansvar, som jeg er så heldig å få dele med mine to beste venner. Jeg er utrolig redd for at hun skulle finne på å ta selvmord hvis hun ikke får hjelp. Skulle gjerne skrevet mer, men usikker om jeg får presset det med. Spørsmålet mitt er: Hva sier loven om denne situasjonen? Kan hun i en alder av 15 år flytte til en annen familie som hun kan ha det bra i? Har dere noen tips som kan hjelpe oss 3 (4) i denne situasjonen? Takk.

SVAR

Besvart 29.06.2015 23:57:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
account_circle