Hopp til hovedinnholdet

Jeg har strenge grenser.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har bodd med skilte foreldre fra jeg var veldig liten. Nå som jeg har blitt ungdom og har lyst å løsrive meg fra foreldrene mine føler jeg at jeg blir lite hørt på og har for strenge grenser. Faren min mener at barna skal høre på foreldre og gjøre som de sier samme hva (som for eksempel hvis jeg prøver å nekte fjelltur fordi jeg ikke liker fjellturer fordi at dårlig stemning på forrige turer har ødelagt opplevelsen for meg, blir jeg tvunget til å være med uansett). Jeg får heller ikke drive med det jeg ønsker fordi det "ikke er fysisk nok". Da jeg ikke er I dårlig form og heller ikke overvektig ser ikke jeg på det som et problem at jeg Gjør det som gleder meg. Han vil da "true" med å gi meg begrensninger på pc tid. Han mener at jeg ikke skal bruke livet foran pcen Selvom pcen bare brukes litt den uken jeg er hos han. I forhold til mine venner som får gjøre det de vil så lenge de får gode karakterer (jeg har selv 5 I snitt) bruker jeg data veldig mye mindre enn dem.

SVAR

Besvart 05.08.2015 18:13:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle