Hopp til hovedinnholdet

Jeg greier ikke å forsone meg med min fart levemåte. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et svært alvorlig problem som omhandler min far. Han er sykelig overvektig og innser det over hode ikke selv. Han har et alvorlig spiseproblem og det påvirker hele dagliglivet til familien. Han har prøvd alt. Gått på slankekurer, treningsprogrammer, grethe rode og det som er. Men så lenge det er moren min og jeg som presser det på ham og han egentlig ikke vil dette selv så hjelper det ikke. Han begynner å bli en gammel mann og røyker selvfølgelig i tillegg. Vi har snakket med ham om sjansene for å se barnebarna sine og dager som lam på sykehjem, så han e virkelig klar over fremtiden og hva den kan bringe. Problemet er vel egentlig at dette ødelegger veldig mye av mitt forhold til min far. Jeg er irritert på ham hele tiden, sint og skuffet. Han er jo så egoistisk! Har han lyst til å se meg vokse opp, få barn, bli utskrevet fra medisinstudiet? Alt dette gjør at jeg snakker biskt og snærrete mot ham. Jeg klarer ikke å forsone meg med hans levemåte. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 26.09.2015 22:40:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
account_circle