Hopp til hovedinnholdet

Begynner å selvskade når jeg blir sint på mamma.  Har jeg ADD

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, lurer på 2 ting Når jeg blir skikkelig sint, ved fornærmelse eller hvis jeg diskuterer med mamma, kan jeg begynne med å selvskade meg, enten ved at jeg slår meg selv i hode eller på låret eller at jeg kutter meg. Dette er noe som har oppstått i det siste. Jeg er ofte sur å gretten og blir lett sinna. Jeg kan heller ikke ha en god dialog med mamma siden jeg blir så sur. Hva kan jeg gjøre? I 4 år har jeg hatt problemer med å konsentrere meg på skolen, og hjemme. Jeg blir lett distrahert, glemmer ting som blir sagt og er veldig ofte lite fokusert. Jeg klarer heller ikke å sitte i ro hvis jeg prater med noen og har en trang til å gjøre noe med hendene. I 8'ende klasse ble det sagt at jeg skulle henvises til legen, men det ble det ikke noe av, samme skjedde i 9'ende, men de mente det var viljen min men nå, har det dukket opp igjen på 1VG. Læreren min sier det kan være lurt å få en bekreftelse på om det kan være ADD, eller bare store konsentrasjonsvansker.Har jeg ADD? Hilsen jente, 16

SVAR

Besvart 02.12.2015 11:26:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Kjenner du at det bare koker over? Det kan virke skremmende med sinne, både for deg og de rundt deg. Sinne er en normal følelse, men blir det for mye, kan det være lurt å jobbe litt med det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle