Hopp til hovedinnholdet

ER Dixi bare for de som har blitt voldtatt og utsatt for seksuelle overgrep?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :)) Jeg visste ikke helt under hvem kategori jeg skulle sette dette spørsmålet. Uansett.. På skolen Idag, så hadde vi besøk av dixi. Men de snakket nesten bare om voldtekt og sexuelle overgrep. Og på brosjyren deres, så står det "dixi ressurssenter mot voldtekt" er dixi BARE for voldtekt? Kan jeg bare komme med problemer om det? Eller er det bare mye om det? Og et annet spørsmål; Hva slags ting går under vold (både psykisk og pfysisk) i hjemmet? Liksom hva må foreldrene ha gjort for at det skal kalles for at de har utført vold mot ungene sine? Takk på forhånd ;))

SVAR

Besvart 27.11.2016 15:39:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuelle overgrep?

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

 

Les mer
attach_file

Er det oppdragelse eller vold?

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuell trakassering?

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Dette regnes som seksuell trakassering og er ikke greit.

 

Les mer
account_circle