Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg og lillebroren min krangler sånn! Han er 4 år yngre enn meg, men klarer likevel &...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei,
jeg og lillebroren min krangler sånn!
Han er 4 år yngre enn meg, men klarer likevel å herse rundt med meg! Han har blitt mobbet på småskolen, og har aldri hatt noe særlig til venner, bortsett fra en som er tre år eldre, som både røyker og drikker. Broren min har vært i kontakt med ppt og psykolog flere ganger, men uten resultater. Mamma blir jo selvfølgelig oppgitt, og skjønner ikke hva hun har gjort galt, og da hjelper det jo ikke at jeg og broren min ikke klarer å oppføre oss som "normale" mennesker. Vi bor på gård, så jeg og broren min er bare sammen med mamma i ett par timer før hun går i fjøset. På de timene krangler vi bare slik vanlige søsken gjør, men med en gang mamma går i fjøset, begynner han å "skape" seg. Nesten hver kveld ender det med at jeg gråter, vi slår hverandre, eller at han truer meg på ett eller annet vis. Flere ganger har han truet meg med brødkniven.
Jeg blir å klar av å gå rundt å være redd, for sinnet hans kommer plutselig! Vi kan sitte å snakke, og til og med le sammen, før han plutselig eksploderer!
Dessuten når vi krangler kommer han hele tiden med kommentarer som: "Jeg sier bare til mamma at du slår meg! Kan jo komme med noen falske tårer også!" Og han gjør det også! Så når mamma kommer inn fra fjøset tror jo hun at det er jeg som ikke har oppført meg, likevel om hun vet hvordan han kan være!
Dette har drevet på i flere år, og det har i det siste resultert til at jeg kun sitter på rommet mitt om dagene, og prøver å stenge han ute.
Problemet har ført til at jeg gruer meg til å komme hjem fra skolen.
Er det noe jeg kan gjøre!?

SVAR

Besvart 12.11.2008 21:19:48
account_circle