Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sammen med en gutt nå.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er sammen med en gutt nå, en virkelig trøbbelgutt, som er året eldre. Drikker og snuser, han har problemer jeg har så lyst til å hjelpe ham med. Han knekker sammen omtrent hver natt og gråter. Jeg får så vondt inni meg, hver gang han sier han er redd for å miste meg og hver gang han forteller at tankene er tilbake, selvmordstankene. Han snakker allerede med 4 psykologer, i tillegg helsesøster & lærere. han har astma, og sinneproblemer og har nylig blitt skrevet på med angst og depresjon som sykdom. Han har funnet moren sin nesten død hjemme for to år siden, og måtte flytte til faren. Han er streng og direkte, behandler ungen sin som dritt. KJ er ikke komfortabel med hvor han bor, blir mobbet og spredd rykter om, barneværnet er allerede inne i saken. Det er snakk om en fosterfamilie. Noe jeg vet han ikke ønsker. Vil bare det beste for han, vil støtte han gjennom dette. Jeg elsker han og har spurt om noe jeg kan gjøre for at det blir bedre, han vet ikke. Hva trenger han fra meg nå??

SVAR

Besvart 11.04.2017 11:09:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Kjenner du at det bare koker over? Det kan virke skremmende med sinne, både for deg og de rundt deg. Sinne er en normal følelse, men blir det for mye, kan det være lurt å jobbe litt med det.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle