Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 16 år som føler at foreldrene kontrollerer hele livet mitt!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 16 år som føler at foreldrene kontrollerer hele livet mitt! jeg er i en jentegjeng på 6 jenter (og alle er ganske good-girls) men likevel får vi lov til veldig lite. Våre foreldre blir sure med en gang klokken blir over 11 og vi klarer aldri å diskutere med dem siden de ikke engang vil prøve å forstå hvordan det er å være ung i dag. At mange av vennene våre er ute i 11 tiden og at vi alltid er de første som går hjem. Våre foreldre bor ganske nære hverandre og har ganske god kontakt, så det som ofte skjer er at de teamer seg opp mot oss for å få oss hjem. Det de ofte sier når vi spør hvorfor vi må hjem før alle andre, er at "det er sent". De blir til og med bekymret bare vi er hjemme hos en av oss til klokken 11.30, selv om foreldrene til den enkelte jenten er hjemme. Hvordan skal vi få dem til å forstå at det er på dette tidspunktet at ungdommen går ut/er sammen nå tildags, og at de er veldig strenge? Dette har gått over styr, vi vet ikke hva vi skal gjøre.

SVAR

Besvart 28.05.2017 22:27:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er du gammel nok?

Lurer du på når du kan ta båtførerprøven eller hvor gammel du må være for å jobbe? Her finner du en oversikt over viktige aldergrenser for når du er gammel nok.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle