Hopp til hovedinnholdet

På grunn av problemer på pappa sin jobb så har vi mye mindre penger denne julen enn vi pleier å ha. Dette er et problem for søsknene mine,de klager hele tiden og jeg gruer meg for å komme tilbake til skolen og vennene mine vil spørre meg hva jeg har fått til jul. Hva kan jeg si?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei
Pågrunn av problemer på pappas jobb, må vi nå klare oss med mye mindre enn hva jeg er vant med. For meg er ikke dette et problem, jeg har aldri vært spesielt materialistisk av meg. Problemet er søsknene mine. De dytter hele tiden skylden over situasjonen vi har kommet opp i over på foreldrene våre. Jeg kan se at det treffer dem, og det gjør meg så sur på søsknene mine at de kan være så utrolig trangsynte. Hva kan jeg gjøre for at de skal slutte å mase og skjønne at dette ikke er mamma eller pappa sin feil?
Siden vi ikke har så mye penger som vi pleide må vi feire jul mye mer sparsommelig i år. Det betyr mindre julegaver, antagelig ca. 100-200 kroner verdt. Jeg gruer meg til jeg kommer tilbake fra juleferien og folk spør meg hva jeg har fått. Særlig siden jeg bor på et sted hvor de aller fleste har godt med penger. Hva kan jeg forklare det med?

SVAR

Besvart 01.01.2009 21:02:52
account_circle