Hopp til hovedinnholdet

Det stilles for mange krav i familien min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Kjempebra side!
Jeg har en del problemer hjemme, vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. For det første er jeg ikke på talefot med broren min. Han er 2 år yngre enn meg og har et voldsomt temperement. Han er skikkelig bortskjemt og får alltid viljen sin, selv om han ikke kjenner til begrepet "saklige argumenter". Det virker som om det eneste som betyr noe for mamma er at han ikke skal bli sint, det spiller ingen rolle hvor sint jeg blir, og derfor unngår hun argumentene mine når vi har en diskusjon med ham. Jeg er relativt lav og tynn, men trener mye og er veldig sterk i forhold til kroppsvekten (ca.57kg). Han (broren min) veier 10 kg mer enn meg og er ikke like høy. Han trener så og si aldri, er mer opptatt av å spille data. Jeg synes litt synd på ham for når han puster høres det nesten ut som om han har kols! (han er VELDIG dårlig trent...) Jeg har forsøkt å få han til å trene flere ganger og han likte det veldig godt, men så kom vi ikke på talefot lenger og han klarer ikke å ta intiativ til noe. Vi har nesten ikke snakket sammen etter at han prøvde å bite meg i ankelen(!) under en diskusjon vi hadde. I ettertid fikk jeg kjeft for å ha slått ham i hodet mens han lå hulkende på bakken, noe som aldri fant sted.

Det påfallende og tragiske er at min far er omtrent likedan, bare, at han er ganske godt trent, men han har heller aldri hørt om saklige argumenter, så når jeg diskuterer med ham ender det som regel med at jeg sukker oppgitt og begir meg opp på rommet mitt mens han står og nærmest brøler etter meg.

Mamma er veldig underdanig, både ovenfor min far og ikke minst ovenfor min bror. Men definitivt ikke ovenfor meg. Fra den kanten er det kun mas, mas, mas og kjefting og smelling uten like. Ingenting er vist bra nok. Jeg er best i klassen (karaktersnittet etter ungdomsskolen er 5,72) og er aktiv langrennsløper på litt over middels nivå. Men dette er tydeligvis ikke noe å sette pris på. Alltid skal både mamma og pappa klage over alle mine feil, at jeg er så glemsk, at jeg er barnslig, full av F og det som verre er, at jeg er verdens verste rotekopp og en skikkelig idiot. Noe som jeg kan bekrefte med 99,9% sikkerhet at ikke stemmer!

På skolen ser folk på meg som veldig grei og veldig smart. På ungdomsskolen hadde jeg mange gode kamerater, noe jeg har enda mer av nå, men jentene likte meg ikke i det hele tatt, kanskje fordi jeg var så lav og hadde så gode karakterer. (lederen for jentegjengen likte svært dårlig at jeg hadde bedre karakterer enn henne, og ryktene florerte.) Nå er jeg veldig populær blant jenter og har endelig fått en avslappet holdning til jentesladder.

Jeg har akkurat fått vite at jeg har jernmangel, noe som forklarer lang tids slapphet og dårligere prestasjoner i skisporet, likevel stiller mamma og pappa knallharde krav til både skoleprestasjonene og treningen min. Det stilles bare krav til meg. Hvis jeg kommer hjem med en dårlig prøve på 3 eller 4, spør mamma om grunnen til at det gikk så dårlig. Hun hører på meg når det er noe jeg er frustrert over, men prøver alltid å vri seg unna og bare få meg til å akseptere at ting er som de er, at det er ingenting det nytter å gjøre noe med.

Jeg holder ikke ut familien. Så lenge jeg går på skolen går det relativt greit, men straks det er ferie og jeg blir nødt til å være mye hjemme, ender det med at jeg tilbringer flere dager på rommet mitt alene, liggende i senga uten å foreta meg noe som helst nyttig, tror kanskje jeg får en depresjon:(

Det stilles bare krav, krav, krav, tror nesten ikke jeg orker mer av langrenn. Gleden er nesten helt borte, og prestasjoner er det eneste som teller. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Alt er bare trist og kjedelig. Det virker som om alt som er fælt og galt i verden er min skyld og at alles sinne mot hverandre får utløp til meg fordi jeg er den mest harmoniske og saklige personen i hele familien. Både pappa og broren min burde sendes til psykolog, til og med mamma mener det, men hun tørs ikke å gjøre noe med det. Jeg er bare så utrolig lei av denne jævla møkkafamilien! Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 27.12.2008 21:58:00
account_circle