Hopp til hovedinnholdet

Min venninne skader seg selv. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er bekymret for en jeg kjenner. Hun er et år eldre enn meg og går på en annen skole. Jeg har aldri sett noen tegn på at hun var lei seg før. Men i går kveld sendte hun med et bilde (via Snapchat), der hun hadde kuttet seg på armen, flere ganger. Jeg begynte å spørre om det gikk bra, og sa at vis hun har det dårlig må hun snakke med noen. For eksempel helsesøster, venninne, eller noen hun stoler på. Så fikk jeg et bilde rett etterpå, av armen hennes der hun var kuttet fra før av og en stor kjøkkenkniv. Da skvatt jeg og ble super redd, jeg lå i sengen og gråt. Jeg er 12år og hun 13år. Nå til høsten begynner hun på ungdom skolen. Hadde hun gått på skolen min ville jeg sakt i fra til helsesøster. men siden hun ikke gjør det, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Og jeg vil jo at hun skal ha det bra. - takk på forhånd

SVAR

Besvart 14.08.2017 19:54:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle