Hopp til hovedinnholdet

Stemor er ufin med meg. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Hele livet har foreldrene mine vært skilt og pappa giftet seg på nytt da jeg gikk i 1. klasse. Jeg har vært hos pappaen min og stemoren min annenhver helg og i ganske mange ferier. Hun har aldri vært noe særlig problem for meg, men i det siste har det plaget meg veldig. Hun sier veldig mange sårende ting rett ut til meg, også når pappa er der, og jeg tørr ikke si hu imot. Hun kan kalle meg "stygge" ting direkte eller hinte om at hun ikke liker noe jeg gjør. Vi har ikke vært mye sammen i det siste men hver gang har hun alltid kommet med spydige kommentarer. Det plager meg også fordi både hun og pappa er må en måte på lag og mener at hun har gjort så mye for meg og går deretter ut til mammaen min. Spørsmålet mitt er vel er vel om hun har rett til dette, og hva jeg skal gjøre? Jeg klarer ikke snakke med foreldrene mine, eller henne og jeg vil ikke gjøre noe stort nummer ut av det. Jeg ble oppdratt på en helt annen måte enn det hun mener er riktig, men det får da hun bare respektere?

SVAR

Besvart 23.08.2017 22:54:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Mamma eller pappa har fått ny kjæreste – hva gjør jeg?

Det kan være vanskelig når mamma eller pappa får ny kjæreste. Kanskje får du stesøsken også. Her er noen tips som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle