Hopp til hovedinnholdet

Bor mest hos mor som kjefter og skremmer oss. Kan vi flytte til far?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Mamma og pappa ble skillt for 6 år siden. Jeg og min lillesøster bor for det meste hos mamma. Jeg har ikke tenkt over dette før nå, men jeg tror mamma utfører psykisk vold mot oss. Hun kjefter og roper unødvendig, og som oftest på ting hun bare anklager oss for å ha gjort, selv om vi ikke har gjort det. Hun skremmer oss for å holde oss borte fra helt "ufarlige" hendelser.

Vi har ikke ett særlig nært forhold, så jeg liker ikke å snakke med henne om personelige ting som feks interesser eller planer fordi når jeg prøver å snakke med henne om det, virker det som hun bare hører på den første setningen jeg sier, så plutselig er hun helt uinterresert. Hun blir faktisk sur, også klager hun senere på at jeg ikke forteller henne ting. Hun støtter meg ikke i noenting.

Hun snakker veldig stygt om vår pappa, som feks snakker hun negativt om hans angst, og det virker som hun vil vi skal hate han.Hva ville skjedd om jeg fortalte barnevernet dette? Kunne vi bodd fullt hos pappa?

SVAR

Besvart 06.09.2017 14:17:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle