Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte vekk fra familien.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 som skal begynne på videregående neste år. Ettersom jeg har skilte foreldre og sliter ganske mye med familiedrama pga. Ste-moren min ikke liker meg og litt av hvert har jeg litt lyst til å begynne på internatskole og flytte vekk fra familien. MEn jeg er bare 15 og vet ikke om det er så lurt å flytte for meg selv. Dessuten så har jeg alle vennene mine her og kjæresten min, men jeg tør ikke snakke med dem om det for jeg er redd de skal bli sure på meg. Jeg er heller ikke sikker på om pappa vil la meg flytte på internatskole. Mamma tror jeg nok vil si ja men pappa vet jeg ikke, selvom ste-moren min sikkert hadde blitt veldig glad om jeg dro... men da har hun liksom også «vunnet» ved å jage meg ut av huset. Så jeg lurer egt på: 1. Synes du det er lurt av meg å dra på internatskole? 2. Kan jeg dra uten pappas tillatelse eller må jeg ha det ettersom jeg er under 18? Begge søsterne mine som vet hvordan det er å bo i huset til pappa synes jeg burde dra. takk for svar

SVAR

Besvart 21.10.2017 18:56:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som har to hjem

Foreldrene dine bor hver for seg. Du har to hjem. I begge hjemmene skal du føle deg trygg og ha det fint. Hvordan kan du få det til?

 

Les mer
attach_file

Mamma eller pappa har fått ny kjæreste – hva gjør jeg?

Det kan være vanskelig når mamma eller pappa får ny kjæreste. Kanskje får du stesøsken også. Her er noen tips som kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle