Hopp til hovedinnholdet

Det er veldig mye krangling hjemme. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei,det er veldig mye krangling hjemme. Mest mellom pappa og søsteren min. Søsteren min er mye sint, sur, sytete osv, og det går utover familien. I tillegg er ikke pappa så flink til å håndtere henne. Hun sliter også med tvangstanker, tror jeg. Hun rydder HELE tiden, sjekker alltid om døren er låst, om stikkontakter er tatt ut, hun tar igjen dolokket etter vi har vært på do, dusjdøren etter vi har dusjet osv. Hun kan sitte på rommet sitt å gjøre lekser, mens pappa f.eks er på do og da sitter hun og hører om han tar ned dolokket & vasker hendene og hvis han ikke gjør det roper hun på han og går og legger ned dolokket.Hvis jeg tar på speildøren med fingrene vasker hun det for at det ikke skal komme fettmerker. Hun har en"rutine" hver gang hun kommer hjem: rydder på plass sko-henger opp jakker-tar papirer og legger de en plass-rydder kjøkkenet-rydder stua osv. Hun roter til regninger til pappa. Det er veldig slitsomt for meg og familien. Hva kan jeg gjøre?(Det begynte etter mamma døde)

SVAR

Besvart 19.10.2017 18:16:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Alle takler sorg på ulike måter. Ingen er mer riktig enn andre. For noen hjelper det å komme tilbake til hverdagen, for andre tar det litt lengre tid.

 

Les mer
account_circle