Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldre kaste unger ut av bilen og henge opp bilder uten tillatelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 og har et spørsmål angående om noe som skjedde ikveld. Jeg og moren min skulle se på komfirmasjonsbildene og vi var hos fotografen og satt sammen et takkekort. jeg liker ingen av bildene, mange er ok men de er ikke slik jeg vil se ut. også ble det snakk om at mamma ville ha et bilde av meg og den eldre søsteren min og lillesøsteren min, på en ganske stor ramme i stua. jeg er ikke helt med på dette og det vil jeg ikke. når jeg spurte om ikke jeg kunne få ta nye bilder også siden lillesøsteren min skulle få det. men hele poenget var visst at d skulle brukes komfirmasjonsbildene, så vi satt der å kranglet. med storesøster i baksetet og til slutt stoppet mamma opp og kastet meg ut av bilen, jeg var frekk ja. men mine sørsmål: er det greit å kaste ungen ut av bilen. vi bor i nord så det er allerede tonnevis av snø og jeg hadde bare slengt på meg joggeskoene, men jeg måtte gå noen kilometer hjem, mitt andre: kan hun henge et bilde av meg i stua uten min tillatelse?

SVAR

Besvart 01.11.2017 13:28:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle