Hopp til hovedinnholdet

Mamma er deprimert og jeg bruker m in hverdag på å bekymre meg. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. I sommer mistet jeg en bror og en onkel, mamma sin bror og mamma sin sønn. Selfølgelig har hele familien blitt påvirket av disse hendelsene, men mamma viser det mest. Mamma sier hun er deprimert, at hverdagen er for tung og at hun ikke orker mer. Mamma er ikke lett å få kontakt med og hun svarer ofte ikke tilbake når jeg snakker med henne. Mamma er også lett opphisset, hun gjør aldri noe fysisk for å skade oss, men hun roter ofte til i hodet mitt. Alt fra å få meg til å føle skyld og gråte til å tråkke over følelsene mine. Jeg drar ofte ut med venner til seint ute på kvelden bare for å slippe å være hjemme, jo lengre jeg er borte hjemmefra jo lettere blir hodet. Både jeg og mamma har vært hos samme psykiatrisk sykepleier innviduelt, noen ganger. Mamma er deprimert og jeg bruker min hverdag på å bekymre meg for henne, jeg vil bare leve mitt liv med venner og skolen. Jeg vil være ungdom uten disse bekymringene. Selfølgelig bryr jeg meg om mamma. men dette er for mye for meg å bære.

SVAR

Besvart 23.11.2017 19:45:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Men hvis du føler deg nedfor over lang tid, er det viktig å ta tak i det. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
attach_file

Sorg ved sykdom og død

Her finner du eksempler på flere situasjoner der man kan oppleve sorg. Ungdom har kommentert hvordan de har opplevd å takle dette.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Alle takler sorg på ulike måter. Ingen er mer riktig enn andre. For noen hjelper det å komme tilbake til hverdagen, for andre tar det litt lengre tid.

 

Les mer
attach_file
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle