Hopp til hovedinnholdet

Pappa har ryddet alt i stuen, bl.a. i tingen mine.  Er dette i strid med barnekonvensjon nr 12 og barneloven § 31?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg kom hjem en dag og pappa hadde ryddet. Alle tingene jeg har i stuen var lagt i en haug på stuebordet. Pappa forklarte at jeg hadde fått tildelt en hylle på stuen hvor jeg kunne ha noen av tingene, men at resten måtte jeg finne plass til andre steder. Jeg sa at jeg var uenig i den nye løsningen og ville snakke med pappa om dette før det ble bestemt. Det fikk jeg ikke lov til og jeg fikk heller ikke vite noe om når jeg skulle få snakke om dette annet enn senere (i betydningen en annen dag). Pappa forklarte at han ikke orket denne kvelden. (klokken var ca 22:15) Er dette i strid med barnekonvensjon nr 12 og barneloven § 31?

SVAR

Besvart 17.12.2017 23:15:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle