Hopp til hovedinnholdet

Du skriver at din far sparker, klyper og turer, og du har fått blåmerker av han. Du har også sjeldent hørt og følt han uttrykke at han er glad i deg. Du lurer på om du er eller tar feil.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Allerde som liten var jeg aldri pappas lille jente. Likte ikke klemmer og å si spesielle ord som «god natt» eller «elsker deg» ikke engang «glad i deg» var enkelt å få. Ikke for mamma eller for pappa. Dette skapte innebygde følelser. Særlig for pappa og meg. Ettersom pappa har slitt med søvn siden 20 åra var irritasjonen på topp, men alltid føltest det direkte rettet mot meg. Husker enda dagen mamma skulle på en jobbreise i noen dager og jeg sammen med to andre søsken skulle være alene med han. Jeg gråt og ønsket henne ingen andre plasser enn her. Dette kom sikkert av historie med physisk og halveis vold. Vil ikke beskylde pappa får vold, men noe var det. Riving i håret, klyping i nakken, tomme trusler med neven rettet til fjeset mitt mens han skrek «skal jeg!» gjentatte ganger. Som eldre har jeg opplevd blåmerker pga mannen. Sparking mot lår, tråkking på tær, klemming av hånd osv. Har komt til tanken at pappa ikke er det rette ordet lenger, men mamma mener det motsatte. Er jeg feil?

SVAR

Besvart 15.01.2018 09:57:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle