Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg vise at jeg angrer på å ha brutt en regel hjemme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg hører alltid på foreldrene mine, og de er veldig overbeskyttende. Jeg er 15, og for en uke siden brøt jeg en regel som foreldrene mine står veldig på. Jeg fikk ikke ha besøk av en gutt jeg liker, men siden jeg er det "englebarnet" de tror jeg er, fikk jeg ordnet så vi løy om det og han sov hos meg. Han er 16, men vi hadde ikke sex eller noe sånt. En uke senere fant foreldrene mine ut av det, og tilliten jeg har er helt borte. De var skuffet, lei seg, sinte, "kvalme" og bare helt fortvilte- noe jeg forstår. Jeg angrer på det jeg gjorde, men jeg får ikke møte han, har husarrest kjempelenge og mange andre konsekvenser. Det gjør vondt at jeg ikke får ha frihet lengre, og lever veldig "stramt" nå. Det jeg vil fram til er hvordan de skal tilgi meg, hva jeg bør si til de og om jeg fortjener å bli tilgitt eller få tilbake litt tillit etterhvert. Jeg har veldig dårlig samvittighet! Jeg går Snart ut 10klasse, men fikk mange konsekvenser som gjør det vanskelig å ha det sånn i 5 måneder!

SVAR

Besvart 30.01.2018 22:04:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Får du ikke lov til å ha kjæreste?

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste, men det er også mange unge som opplever at familien eller miljøet de er en del av sier at de ikke får lov.

 

Les mer
attach_file

Dårlig samvittighet

Har du gjort noe du angrer på? Skyldfølelse er vond å bære på. Men samvittigheten vår kan også være til god hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle