Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om mamma eller stefaren min har lov til å snoke på rommet mitt

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på om mamma eller stefaren min har lov til å snoke på rommet mitt uten min tilatelse. Jeg krangler mye med dem og de går bare inn på rommet mitt og begyner å se gjennom skuffer skap og hyller. Når jeg spør hva de driver med sier de at enten så rydder jeg eller så gjør de det, og hvis jeg ber dem om å gå ut klemmer mamma armen min så hardt at jeg får blåmerke eller dytter meg ut av rommet. Jeg får aldri muligheten til å rydde selv og når jeg gjør det kommer hun inn og begynner å grave i søpla og jeg lurer på om jeg egentlig har rett til privatliv. Jeg er også syk akkurat nå, og jeg må fremdeles gjøre husarbeid, rydde rommet og være med på fotballkamp. Hvilke rettigheter har jeg som 14—åring. Jeg lurer også på om hun kan tvinge meg til å være med andre hjem etter skolen når jeg sier nei. Å snakke med henne i bilen hjelper heller ikke, hun truet med å kjøre inn i en lyktestolpe en gang. Jeg liker siden deres :)

SVAR

Besvart 21.02.2018 22:38:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle