Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er emosjonelt mishandlet.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Venninnen min, er jeg sikker på er emosjonelt mishandlet hjemme. Vi har hatt mange samtaler om dette over SMS, og møtes én gang i uken i felles aktiviteter. Foreldrene hennes, virker veldig dominante og uhøfflige mot barna deres når jeg ser dem sammen. Ifølge venninnen min kaller moren hennes henne en parasitt, og sammenligner henne med en av de eldre døtrene som brøt ut av familien. Venninnen min får ikke ta bussen, eller dra rundt på egen hånd enda hun er 13. Hvis hun våger å si imot faren hennes i noen sammenheng stenger han av Internett, som er hennes eneste virkelige link til resten av verden og de få vennene hun har online. Men hun vil ikke at jeg rapporterer noe. Hun nekter for at noe er galt, og jeg tror ikke hun kan klare seg på egen hånd, pga overbeskyttende foreldre. Hun har ikke fått noen sjanse til å klare seg selv. Når blir der så dårlig at jeg burde rapportere til barnevernet?

SVAR

Besvart 21.02.2018 13:41:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle