Hopp til hovedinnholdet

J 14: Kan jeg flytte ut uten at moren min skal ha kontroll over meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 som ønsker sterkt å flytte ut hjemmefra. Hos mor er det krangling hver eneste dag og hun ønsker full kontroll over meg, ringer meg hele tiden og er helt nevrotisk og hun forstår meg ikke uansett hvor mye jeg prøver. Vi har gått i familieterapi før og har hatt barnevernet involvert + bup. Min far er bipolar og er ikke et sted jeg kan bo lenge av gangen siden jeg ikke takler å se han slik og det oppstår store problemer hos han over tid. Jeg har snakket med venner og de vil la meg bo hos dem men moren min er ekstremt skeptisk og hun vil fortsatt ha kontroll mens jeg er borte, hva burde jeg gjøre? Kan jeg flytte ut uten at moren min skal ha kontroll over meg?

SVAR

Besvart 14.03.2018 20:01:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle