Hopp til hovedinnholdet

Broren i vertsfamilien min har en depresjon. Det er vanskelig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er på utveksling i USA (17år) , og vertsfamilien min har problemer hjemme. Jeg reiser med EF. Jeg bor sammen med vertsforeldrene og to brødene, 17 og 22. Broren som er 22 har depresjon og er hjemme hele tiden, han har også valp men det gjorde ting verre. Han har hatt det i ca 2 år og han fikk nettopp jobb, han hater det og vil slutte. Foreldrene prøver å overbevise han at han skal forsette. Han går til terapi og har tatt medikasjon men det gjorde også depresjonen verre. I går var det veldig ille og vertsfaren min sa at det aldri har verdt så ille. Jeg har verdt vennlig, open og forståelig med han. Vi snakker og erter hverandre. Noen ganger når han erter er det for mye og han sårer meg. Jeg sa det til versforeldrene mine og de sa at jeg skal ignorer det, jeg sa også det til han og han reagerte ikke. Broren på 17 har ikke god forhold med broren og hjelper ikke. Jeg vet ikke om jeg skal bytte familie siden jeg vil ikke gjøre ting verre. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 23.03.2018 12:24:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Har du flyttet hjemmefra og har hjemlengsel?

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle