Hopp til hovedinnholdet

Stemora mi er utrolig frekk mot meg og søstrene mine!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har stilt noen spm her før, og synes svarene deres er veldig bra så jeg stiller et til! Stemora mi er utrolig frekk mot meg og søstrene mine! Ho har kalt oss bortskjemte drittunger, snakket stygt om oss foran andre mens vi var der og kommentert HVER eneste ting vi gjør og sier, negativt. Mange venner og andre voksne har reagert på måten ho snakker til oss på, for den er så ekstrem og hard. Det er veldig mange i familien som ikke liker ho pga dette. Har fått veldig dårlig selvtillit pga. ho og sliter med angst, men vet ikke om det er pga ho eller ikke. Jeg har sagt i fra til pappa MANGE ganger, og både han og jeg har tatt det opp med ho. Da mener ho at vi "alltid har hatt noe i mot ho" og blir veldig(!) sur. En gang snakket ho ikke til oss på en uke hjemme, ho bare va der og sa ingenting og det var sykt ubehagelig(dette har skjedd mange ganger) Det er mye annet også, men har ikke plass! Vet ikke hva jeg bør gjøre, for ho blir bare verre & det tærer veldig på selvtilliten min. Tips?

SVAR

Besvart 23.03.2018 18:43:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Mamma eller pappa har fått ny kjæreste – hva gjør jeg?

Det kan være vanskelig når mamma eller pappa får ny kjæreste. Kanskje får du stesøsken også. Her er noen tips som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle