Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om søsteren min kan være psykisk voldelig. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på om søsteren min kan være psykisk voldelig. Hun er sytten år og er midlertidig i USA på utveksling, men kommer hjem om et par måneder. Hun har også ADHD. Da hun var her ble hun veldig sint hvis hun ikke fikk det som hun vil, og hun gjorde ting som jeg ble ordentlig forbanna over. Hun kunne finne på å komme inn på rommet mitt uten å spørre, og gikk ikke ut når jeg ba henne om det. Hvis jeg låste døra på bad eller rommet mitt når hun var sur, låste hun opp utenfra med en spenne. Hun brukte også mine eiendeler, som kremer uten å spørre, og hvis hun spurte, men jeg sa nei, begynte hun å skrike og kjefte og si at jeg var utakknemlig, så jeg måtte gi henne det. Hun gjorde ofte mye greit også, som å lage mat til meg, men hvis jeg ikke ga henne det hun ville, brukte hun alt det snille hun hadde gjort for meg som argumenter for at jeg burde gi ting til henne. Hun snakket stygt om meg, og hun er en av grunnene til st jeg vurderte å ta livet mitt. Jeg gruer meg til hun kommer.

SVAR

Besvart 20.04.2018 17:06:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Å ha søsken med en funksjonsnedsettelse

Det er mange sider ved det å være søsken til en som har en funksjonsnedsettelse. Mange positive og noen litt vanskelige.

 

Les mer
attach_file

Lei av søskenkrangel?

Her er noen tips til hva du kan gjøre for å krangle mindre med dine søsken.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle