Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det utrolig tøft nå.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung.no! Jeg har det utrolig tøft, jeg strøk på eksamen i fjor og teorien. Mamma går rundt veldig ofte å klager på hvor deprimert hun er og hun ikke har det bra. Mamma legger bare press på meg og jeg får ikke til noe. Eksamen kan jeg drite i og jeg kommer ikke til å få noe utdanning i det hele tatt. Jeg vet ikke hva verden kan tilby meg mer, jeg ønsker ikke å ta livet mitt, men er føles bare så håpløst nå. Jeg går bare hjemme og ikke gjør noen ting. Jeg har ingen å snakke med og da mener jeg ingen. Jeg har prøvd å snakke med de på helsestasjon for ungdom, men det går ikke. Jeg er oppdratt slikt at man ikke prater om ting som foregår innen for husets fire vegger. Jeg er veldig lei av å ha det slikt i livet mitt. Jeg prøver å være sterke, men det er så vanskelig når jeg ikke har noen å kunne prate med eller venner rundt meg som kan støtte meg. Familien min ser på meg som en skam... -Jente 18

SVAR

Besvart 10.09.2018 20:18:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Er du student og har ekstra utfordringer?

Har du fysiske eller psykiske plager? Er du alene med barn? Har du funksjonsnedsettelser som gjør det vanskelig å fullføre en utdanning? Du kan få støtte.

 

Les mer
attach_file

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

 

Les mer
account_circle