Hopp til hovedinnholdet

Mamma har blitt veldig streng på grunn av miljøet ute

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg bor med mine søstere og mor. Mamma har blitt veldig streng i det siste på grunn av miljøet ute. Alle stjeler og slåss mamma vil ikke at jeg skal bli sånn. Jeg er snart 16 og vet hva jeg skal gjøre og hva jeg ikke skal. Mamma lar meg ikke gå ut med venner jeg får bare lov til å spille fotball med dem. Alle venna mine pleier å henge i byen og jeg får bare lov til å spille fotball med dem. Og når jeg er ute å spiller fotball ringer store søs og mamma meg allerede når kl 7 og ber meg komme hjem. Jeg synes at det er altfor strengt. Alle venna mine sitter å spiller i hverdagen til kl 23 45 osv, mens jeg kan bare spille til 21 i hverdagene på grunn av det er skole neste dag. Jeg får spille på dagen da,men ikke med venner fordi man må snakke med vennene sine med mic gjennom playstation for å kommunisere. D r noe jeg ikke kan i hverdagene fordi alle sitter i stua og jeg har ikke mitt eget rom der jeg kan spille. Jeg kan bare gjøre d om helgene 00 tiden da alle sover. Hva bør jeg gjøre?

SVAR

Besvart 18.10.2018 10:03:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Sjekk om du spiller for mye

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle