Hopp til hovedinnholdet

Kan psykiater og psykolog tvangsinnlegge meg om jeg takker nei?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg ble henvist til psykolog i mai og ble diagnostisert med sosial angst. jeg merket at jeg ble mer nedstemt og begynte å isolere meg helt og så etterhvert kom tankene om å avslutte livet. jeg er nå sykmeldt og har ingen jobb og har mistet all kontakt med alle venner. har verken matlyst eller tiltakslyst. har merket at jeg har mistet en del hår, ser veldig tynt ut på hodet. har holdt selvmordstankene for meg selv i 3 måneder og er så sliten. luftet tankene for psykologen forrige uke og hun spurte om jeg hadde en konkret plan og tidspunkt, og det hadde jeg. hun ble veldig bekymret og satte opp en time dagen etter. fikk da anbefaling om planlagt innleggelse på dps og ordnet en kriseplan på hvem jeg eventuelt kunne kontakte når det ble helt krise. sliter også med dårlig selvfølelse jeg ser mørkt på fremtiden, jeg er stygg aldri hatt sex eller et forhold, trang forhud og livredd for å gå ut i jobb. kan psykolog sammen med psykiater tvangsinnlegge meg om jeg takker nei?

SVAR

Besvart 04.11.2018 21:45:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle