Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir kontrollert av familien min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg så en video på yt om hvordan forskjellige straffer barn får fra foreldre når de er små påvirker fremtiden deres. Jeg kjente meg veldig igjen når jeg så den videoen. Den heter "how punishing kids affect them as adults" av minutevideos. De sa blant annet at de "straffene" kan gjøre sånn at barnet ditt ikke klarer å snakke for seg selv og lar andre styre dem og ikke klarer å si ifra. Det var mye mer og jeg skulle ønske foreldrene mine forstod det. Hvis jeg noen gang sier ifra så sier foreldrene mine at de bare vil beskytte meg og sånt, men jeg føler de ser ting annerledes. De vet ikke hvordan jeg føler det. De klarer ikke å se ting fra min side. Det er ikke så gøy å leve når ting er så strengt hele tiden. Moren min er muslim og det gjør sånn at jeg får enda flere regler. For å være helt ærlig så vil jeg ikke være muslim, men hvis jeg noen gang sier det så tror jeg jeg blir kastet ut av huset eller no. Får ikke lov til å ha kjæreste, godteri, magetopp elr korte kjoler og masse mer.

SVAR

Besvart 01.12.2018 14:52:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Får du ikke lov til å ha kjæreste?

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste, men det er også mange unge som opplever at familien eller miljøet de er en del av sier at de ikke får lov.

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Det er naturlig å ha grenser og regler hjemme, men noen foreldre kan være så strenge at de bryter norsk lov.

 

Les mer
account_circle